torsdag 8 juni
Spel: Baby Storm

Spel: Baby Storm

24 maj, 2023

Artikel. Vi har lagat mat, burit möbler, skött butiker och styrt rymdskepp, och nu är det senaste partysamarbetsspelet här. Denna gång med förskolan som skådeplats. Hur bra står sig Baby Storm i konkurrensen?

Overcooked-spelen börjar ha några år på nacken men är nog fortfarande de mest kända i partysamarbetsgenren som de var med och populariserade. Då och då kommer det ett nytt spel i genren, och senast är Baby Storm. Upplägget är bekant om man spelat något spel i genren: att med vy ovanifrån utföra uppgifter på tid, själv eller (helst) tillsammans med andra spelare. Något vi inte sett tidigare är dock miljön: i Baby Storm ansvarar man för att hålla barnen på en förskola nöjda.
Man inleder spelet med att välja/designa sin spelkaraktär, och sedan finner man sig i en av alla förskolebanor där en drös småttingar snart dräller in. Vid barnen dyker det upp olika symboler som visar om de vill ha en viss leksak, om de är hungriga, behöver något att äta eller om det är dags för blöjbyte. Det blir snart kaosigt och det gäller att i sedvanlig ordning för genren kunna multitaska och hantera stress samt, om man spelar med andra (man kan vara fyra samtidigt), samarbeta och fördela sysslor.
Grafik, design och kontroller är bra, och humorn är riktigt kul. Spelet tillför inte mycket nytt till genren och alternativ gällande svårighet och tillgänglighet (som vissa konkurrenter har) saknas, men spelet står sig ändå rätt så bra i konkurrensen.

PETER ÖBERG

Läs mer