onsdag 7 juni
Fullspäckad lördag hos Umeås bilhandlare

Fullspäckad lördag hos Umeås bilhandlare

24 maj, 2023

Artikel. Lördag den 27 maj är det vårsalong hos Umeås bilhandlare som håller öppet extra länge. Mellan klockan 10 och 15 är det öppet hus och det bjuds på vässade erbjudanden samt kaffe och bulle, och för den som funderar på en ny eller begagnad bil utlovas vårens roligaste dag.

Erik Edberg, vd på Bilinvest, är en av de bilhandlare som förbereder inför vårsalongen och han tycker att det känns roligt med en gemensam aktivitet inför sommaren.
– Tillsammans kan vi locka många besökare och med de förlängda öppettiderna blir det även en ökad tillgänglighet som gör att man hinner besöka flera bilhandlare än vad man skulle hinna under en vanlig lördag.
Just nu ser han ett uppsving för privatleasing av bensinbilar och han ser att allt fler väljer kortare avtal på tolv månader. För den som är intresserad av just privatleasing lovar han även fina erbjudanden till vårsalongen.
– Vi kommer ha visning av flera nya modeller, till exempel nya Peugeot 408 och Mitsubishi ASX, man kommer även kunna titta på våra fyrhjulingar och elmopeder och så har vi fått hem vår nya Peugeot Bravia husbil. Just nu har vi även väldigt bra kampanjer på privatleasing där man kan välja mellan tolv och 36 månaders avtal.

Firar och byter namn
På Lindholms Bil firar man i år 25 år som bilhandlare och även platschefen Mattias Bergström ser fram emot vårsalongen.
– Det blir en fin avslutning inför sommaren då bilhallarna håller stängt på helgerna. Det blir något extra, det är inte en vanlig lördag utan man vässar sig lite och det kommer vara mycket personal på plats som kan hjälpa en och bjuda på fina erbjudanden.
Han utlovar spännande nyheter på elbilssidan och berättar även att de kommer lansera den nya laddhybriden BMW XM. Men den stora premiären är kanske att de själva byter namn till Bavaria under helgen.
– Vi kommer att fira premiärhelg och ha någon form av happening, berättar Mattias, som dock försäkrar att det enda som förändras är namnet.
– Vi kommer att vara samma glada gäng som finns här för att ta emot och hjälpa våra kunder, säger han och hälsar alla välkomna.

ELIN LARSSON

Läs mer