torsdag 8 juni
Spel: Garden Simulator

Spel: Garden Simulator

17 maj, 2023

Artikel. Med våren kommer trädgårdsarbete, och så även i digital form. Bil & Bostad testar Garden Simulator.

Garden Simulator inleds med en kort prolog där man får veta att man lämnar staden för att ta över en släktings hus med gård på landet, och vips befinner man sig på husets oskötta gräsmatta och ska agera trädgårdsmästare.
Simulatorspel har vi testat en drös av i Bil & Bostad, och denna gång är det alltså en trädgårdssimulator vi har att göra med. Spelet, som spelas i förstapersonsvy, inleds med endast ett fåtal saker man göra. När man utför ett uppdrag, som att odla en viss typ av växt eller tjäna ihop en viss summa pengar, belönas man med mer pengar, nya saker att göra – fler växter att odla, fler dekorationer och bättre redskap – samt nya uppdrag. Och så fortsätter det. Snart odlar man som en tok – planterar, vattnar, köper frön, klipper gräs, utvidgar trädgårdsområdet, och så vidare.
Detta är inte någon komplicerad simulator med en uppsjö alternativ som det är svårt att få en överblick över, utan en hyfsat smalt inriktad sådan. Spelet är föredömligt lättspelat och smart utformat med krångel och onödiga moment bortrensade. Fokus är på trädgårdsarbetet, och den biten funkar bara fint. Grafiken är också bra. Ska man anmärka på något är det att det tar tid innan man får tillgång till allt och att det saknas ett läge där man fritt kan bygga och fixa som man vill. Sammanfattningsvis en välgjord, trevlig och lättsam simulator.
PETER ÖBERG

Läs mer