torsdag 8 juni
Spel: DRIFTCE

Spel: DRIFTCE

17 maj, 2023

Artikel. DRIFTCE är en ny racingsimulator med drifting i fokus.

Drifting, alltså att köra runt – och även tävla – med modifierade, extra sladdvänliga bilar är populärt i vissa kretsar. Det finns också en hel del racingspel med drifting i fokus, men i alla fall på konsol är de flesta rätt så arkadaktiga – alltså att de satsar mer på att vara fartfyllda och lättspelade än realistiska. Men, så har vi nu det sprillans nya DRIFTCE som ämnar göra drifting på konsol mer seriös.
Man har tolv bilar att välja mellan med flest modeller från Mazda och BMW, men även till exempel Ford och Toyota finns representerade. Banorna är ungefär lika många med allt från mindre, öppna områden till långa, smala vägsträckor.
Spelet består av två huvudmoment: dels själva körningen där man sladdar runt – antingen fritt ensam, i karriärläget där man utför utmaningar, eller online tillsammans med andra. Den andra stora delen av spelet utgörs av garaget där man kan modifiera sina bilar efter behag. Detta är en rätt så avancerad mekanikersimulator med stora modifieringsmöjligheter där man handlar och installerar delar och ställer in allt som man vill ha det.
Vad gäller körkänsla är det inte helt lätt inledningsvis att ha kontroll över bilen, men man vänjer sig. Bilfysiken och inställningsmöjligheterna är riktigt bra medan grafiken är okej. Vill man ha en driftsimulator på konsol är DRIFTCE antagligen det bästa valet.

PETER ÖBERG

Läs mer