tisdag 7 februari
Vi minns Ken Block
Foto: Louis Yio

Vi minns Ken Block

18 januari, 2023

Artikel. Den 3 januari meddelades att den amerikanske bil- och racingprofilen Ken Block förolyckats i en skoterolycka.

Ken Block var känd för sina driftingvideor, som bilbyggare och som racingförare. Han är mannen bakom de spektakulära Gymkhana-filmerna där den tionde delen, ”Gymkhana Ten”, är av speciellt intresse för oss i norra Sverige då den bland annat spelades in i ett vintrigt Luleå. Att se Ken sladda runt på isen och inne i stadens centrum i en WRC-rally-Ford Fiesta tillsammans med en då 16-årig Oliver Solberg är onekligen häftigt.
Ken grundade 2010 sitt ett eget motorsportteam, Hoonigan Racing Division, och han tävlade bland annat i WRC-rally och rallycross. Hans specialbyggda drifting- och racingbilar har setts i tv-program som Top Gear och i tv-spel som Dirt- och Forza Horizon-serierna. Han var också med och grundade skomärket DC Shoes.
Vila i frid.

Läs mer