tisdag 7 februari
Spel: Ships Simulator

Spel: Ships Simulator

4 januari, 2023

Artikel. Östersjön är inte den vanligaste skådeplatsen i spelvärlden, men det är där fartygssimulatorn Ships Simulator uspelar sig.

Det är vattentider i spelvärlden just nu, tydligen. Ships Simulator är det andra nya fartygscentrerade simulatorspelet på bara några veckor; dessutom testade vi nyligen båt-racing-skate-spelet Wave Break. Men medan man Ship Graveyard Simulator röjde runt bland gamla vrak på en strand tar man i Ships Simulator kontroll över aktiva skepp, bland annat ”världens största containerfartyg” – och det i inget mindre än Östersjön.
Om någon trodde att man skulle befinna sig på skeppets kommandobrygga och agera kapten så är det inte fallet här. Spelet tar mer av ett översiktsgrepp och innehåller olika moment som att styra fartyg i hamn (sett från ovan) eller lasta containrar. Utgångspunkten är ett menyläge där man kan reparera fartyg och välja olika uppdrag. På tal om fartygen finns tre sådana att välja mellan av olika typer och med olika funktioner.
Kontrollerna i Ships Simulator är inte svåra, men de är lite onödigt bökiga vad gäller vilka knappar som gör vad. Samma sak gäller menyerna. Dessutom är grafiken är grå och inte vidare tilltalande. Saker som dessa gör att det i längden inte blir kul att spela Ships Simulator även om spelet också innehåller sådant som fartygsfans och simulatorspelare nog gillar.

PETER ÖBERG

Läs mer