tisdag 7 februari
Spel: Wave Break

Spel: Wave Break

28 december, 2022

Artikel. Wave Break blandar båtar med skateboarding. En vågad idé, men spelet håller sig flytande.

Wave Break beskrivs som världens första skateboating-spel. Det rör sig om ett Tony Hawk-inspirerat spel där rullbrädorna bytts ut mot båtar och och man ger sig ut på både böljor och land för att göra coola tricks. Allt i färgglada miljöer inspirerade av Miami Vice och 1980-talet samt med synthwave på soundtracket.
I enspelarläget tar man kontroll över en svärande björn och ska göra en massa tricks, hopp och kombinationer, hitta pengar, objekt och hemligheter, med mera, för att få så höga poäng och tjäna så mycket pengar som möjligt. Nog med poäng öppnar upp en ny bana, där nya hemligheter och tricksmöjligheter väntar, och så fortsätter det, och pengarna använder man till uppgraderingar och kosmetiska grejer.
Det går också att spela online mot andra med en mängd olika spelsätt, från fritt tricksande till dödsmatcher – man är också beväpnad, nämligen. Och vore inte det nog så kan man också bygga egna banor.
Det är alltså ett fullspäckat spel det här. Dock finns ett problem – som inte gäller alla men som gäller undertecknad. Det är att jag har svårt för spel där man behöver använda och memorera många knappar – och så är verkligen fallet med Wave Break. Dock finns här så mycket att gilla – grafik och design är också bra – och efter ett tag började det gå okej även för mig. Kul båt-skateboard-action-racing, alltså.

PETER ÖBERG

Läs mer