tisdag 7 februari
Spel: Ship Graveyard Simulator

Spel: Ship Graveyard Simulator

21 december, 2022

Artikel. Ännu en nischad simulator är här. Bil & Bostad testar Ship Graveyard Simulator.

I Ship Graveyard Simulator befinner man sig på en strand som är fylld med skepp och bråte från havet. Ens jobb är att ta vara på värdefulla metaller och annat från fartygen, så det man gör är att fara runt och använda verktyg för att plocka isär dem och samla på sig stål, koppar, olja och annat. Metallen säljer man sedan hos en handlare på stranden och pengarna man får kan spenderas på nya verktyg och uppgraderingar. Man behöver också en sorts verkstad där man fixar med metaller och substanser samt baracker för att kunna anställa folk som hjälper en anskaffa ännu mer metall och pengar.
Grafiken är okej och rent spelmekaniskt fungerar spelet bra med lättbegripligt upplägg och väl fungerande kontroller, samtidigt som det bjuder på en del frihet i hur man kan välja att prioritera dagarna – även om det är ganska mycket samma saker man gör spelet igenom.
Detta yrke är i verkligheten tydligen både otrevligt och farligt, och det kan tyckas vara ett lite udda val att basera ett spel på. Att gå loss på ett skepp med slägga och verktyg är ganska kul faktiskt, men man kommer också behöva transportera, lagra, köpa och tillverka olika grejer, och denna bit är mindre kul. Ett smidigare inventariesystem hade uppskattats. Ändå, låter detta lockande så kan det vara värt den ganska lilla summan pengar spelet kostar.

PETER ÖBERG

Läs mer