tisdag 7 februari
Spel: Warp Drive

Spel: Warp Drive

7 december, 2022

Artikel. Warp Drive är ett fartfyllt racingspel med mycket attityd och några nya idéer.

Med sina svävande farkoster ser Warp Drive ut som ett futuristiskt racingspel à la Wipeout, Redout och liknande, men när man spelar det märker man snart att det är närmare besläktat med klassiska kartracingspel, men med en del grejer som gör att spelet sticker ut. Först har vi cel-shadinggrafiken, den funkiga musiken och den kaxiga men lättsamma attityden i menyer och presentation, och sen har vi spelets unika koncept med teleportering. Utspridda på banorna finns delar där man ”teleporteras”, eller snarare snabbt och automatiskt boostar, till en plats längre fram på banan, men också teleporteringsgrejer man själv aktiverar med ett knapptryck och som tar en till en alternativ väg. Utspridda på banorna finns också ”energikristaller” som fungerar likt powerups i kartracingspel och som används för fartskjutsar, att skjuta målsökande raketer eller att släppa minor bakom en.
Spelet har tre spellägen: turneringar där man kör några lopp i taget, utmaningar där man ska samla mynt eller klara en bana på en viss tid, och ”survival” där man belönas rikligare ju fler utmaningar i rad man klarar. Man kan spela mot andra på delad skärm, och man kan köpa uppgraderingar till sitt skepp.
Warp Drive är ett lättspelat arkadracingspel med en del intressanta inslag och idéer och kan passa som ett alternativ till de vanliga kartracingspelen. Varning dock för epilepsikänsliga: ljuseffekterna under teleporteringen är inte att leka med!

PETER ÖBERG

Läs mer