tisdag 7 februari
Spel: Need for Speed Unbound

Spel: Need for Speed Unbound

7 december, 2022

Artikel. Årets kanske största racingspelsläpp är här. Need for Speed Unbound välkomnar spelaren till en värld av streetracing och snabba bilar.

Ny grafisk stil, ny utvecklare och en ny stad att köra runt i. Det tjugofemte Need for Speed-spelet (enligt Wikipedia) är något av en nystart för den klassiska racingserien, även om mycket också känns igen från tidigare delar. Need for Speed Unbound utspelar sig i den Chicago-inspirerade staden Lakeshore där man i berättelseläget spelar en streetracer som får sin fina kärra stulen och får börja om från början och kämpa sig upp till toppen av scenen.
Medan konkurrenten Forza Horizon bjussar på hundratals bilar från start får man i Need for Speed Unbound ganska länge nöja sig med en. Detta innebär förvisso en del nötande men också att biluppgraderingar och tävlingar faktiskt betyder någonting. Spelet är uppdelat i dagar och nätter där man kör olika lopp för att tjäna pengar, eller kör runt och utforskar den stora och öppna spelvärlden. Dock får man se upp för poliser, och att försöka undkomma dessa är ett stående inslag.
Den visuella stilen där realistiska bilar och miljöer blandas med tecknade karaktärer och effekter är lite fräck ändå, och larvigt men ändå coolt sammmanfattar street-tugget och -stilen. Själva racingen, eller bilkänslan, är bra, och spelet har också ett välfungerande onlineläge. Visst hade det varit kul med lite större valfrihet även inledningsvis och att slippa de eviga polisbiljakterna, men som helhet är detta riktigt roligt, snyggt och engagerande.

PETER ÖBERG

Läs mer