tisdag 7 februari
Spel: Animal Shelter Simulator

Spel: Animal Shelter Simulator

7 december, 2022

Artikel. Ta hand om övergivna hundar och katter i djurskötarsimulatorn Animal Shelter Simulator.

För några veckor sedan testade vi i Bil & Bostad My Fantastic Ranch som var en sorts djurskötarsimulator för barn. En liknande tanke men en betydligt mer realistisk framtoning finner man i Animal Shelter Simulator – istället för enhörningar i en färgglad sagovärld är det här vanliga hundar och katter man tar hand om, och det i betydligt mer realistiska omgivningar och i förstapersonsvy.
I Animal Shelter Simulator basar man alltså över ett djurhem där man tar emot övergivna och skadade hundar och katter (man väljer inledningsvis en av djur-
sorterna). Dessa matar man, leker med,
tar till veterinären och så vidare, och så fotar man djuren och sätter ut en annons för att hitta nya ägare. Här gäller det att matcha människan med djuret så att alla blir glada och man får mer poäng och pengar. Med pengarna beställer man diverse utrustning men ges också möjligheten att bygga ut och om djurhemmet. Då byter man till ett klassiskt bygga ovanifrån-läge där man placerar ut byggnader och grejer.
Animal Shelter Simulator ser okej ut, idén är bra och mycket av innehållet likaså, men det kan bli lite enahanda då man gör ungefär samma saker om och om igen. Menyerna (som man spenderar en hyfsad mängd tid i) är också krångligare än vad de kunde vara. Annars är detta ett spel som inte minst kan tilltala yngre spelare.

PETER ÖBERG

Läs mer