tisdag 7 februari
Spel: Turbo Golf Racing (Game Preview)

Spel: Turbo Golf Racing (Game Preview)

23 november, 2022

Artikel. Vad händer när racing kombineras med golf? Ja, det får vi veta i Turbo Golf Racing.

Det är svårt att inte jämföra med Rocket League när man ser Turbo Golf Racing. Sporterna de bygger på må skilja sig åt – fotboll respektive golf – men det finns också klara likheter i att man kör en bil som man knuffar en stor boll med, fokus på tävlande mot andra, bilar man kan piffa till och till viss del den grafiska stilen. Spelet befinner sig ännu så länge i betaversion (eller game preview eller early access) vilket innebär att spelet fortfarande är under utveckling; den färdiga versionen beräknas släppas under nästa år. Det här är dock ett tämligen komplett spel med stabil spelgrund och mycket innehåll, och i dagarna släpptes en ny uppdatering – säsong två – med bland annat ett gäng banor med aztektema.
En viktig skillnad mot Rocket League är att man inte spelar i lag – alla kör sitt eget race och det blir på sätt och vis mest sig själv och klockan man tävlar mot. Spelar man online är man upp till åtta spelare som slåss om att snabbast få sin boll i hål på andra sidan banan, med banor som är ganska stora och fyllda med hinder och boostgrejer.
Om man ska klaga på något är det att kontrollerna är lite väl komplicerade och att det åtminstone för nybörjare kan vara svårt att ha koll på alla knappar och powerups och dylikt. Det går inte heller att spela mot andra på delad skärm. I det stora hela är dock detta riktigt roligt med ett klockrent koncept som förvaltas väl.

PETER ÖBERG

Läs mer