tisdag 7 februari
Spel: My Fantastic Ranch

Spel: My Fantastic Ranch

23 november, 2022

Artikel. Ta hand om gulliga djur på en magisk gård i My Fantastic Ranch.

Det vimlar av gulliga, färgglada och lättspelade lantbrukssimulatorer och djurskötarspel, men många av dem är till mobiler och för hemmakonsolerna är det inte lika tätt med dylika titlar. Där kommer My Fantastic Ranch in i bilden, ett spel som kan beskrivas som en häststallsimulator fast med drakar och enhörningar istället för hästar, och inriktat på yngre spelare.
I My Fantastic Ranch bossar man över en magisk ranch. Med vy från ovan placerar man ut byggnader: stall och matcentraler för djuren, hus för personal och elever, träningsytor och arenor, med mera. Spelet är förhållandevis enkelt att spela och de olika momenten förklaras föredömligt i spelets inledning. Med en knapp väljer man en markerad byggnad och kan se status eller uppgradera den, och med en annan knapp får man upp byggmenyn och placerar smidigt ut byggnader och dekorationer. Ett viktigt moment är träningen där man kan matcha ihop människor och djur som passar varandra extra bra, men som i övrigt sköter sig själv när man satt i gång ett pass. Målet i spelet är att hålla alla nöjda, bygga mer och nytt och fixa fint.
Att det inte finns något alternativ för att ändra kontrollerna för kameran är dåligt, inte minst då standardriktningen för både horisontella och vertikala kontroller är tvärtomvänd. Det är ett så pass enkelt spel så det går att spela ändå, och i stort är detta ändå en trevlig bygg- och ranchsimulator.

PETER ÖBERG

Läs mer