tisdag 7 februari
Spel: Police Simulator: Patrol Officers

Spel: Police Simulator: Patrol Officers

16 november, 2022

Artikel. Vi testar livet som polis i USA i Police Simulator: Patrol Officers.

Polissimulatorer är en intressant om än inte alltför stor genre. Vi har testat ett par här i Bil & Bostad, och nu är genrens senaste tillskott här: Police Simulator: Patrol Officers. Likt många andra polissimulatorer spenderar man mycket tid bakom ratten i sin polisbil. Det är dock inte där spelet inleds. De första speldagarna patrullerar man gatorna i den fiktiva staden Brighton i USA till fots och lappar felparkerade bilar och använder sin hastighetslaser. Snart breddas världen och spelalternativen: man får tillgång till fler distrikt i staden och mer utrustning, får hjälpa till vid olyckor, förhöra och arrestera folk, och en egen bil att ratta runt med.
Grafiken är helt okej, staden är hyfsat stor och känns hyfsat levande, och spelmässigt funkar det smidigt i hur man använder och gör saker. Det kan ibland vara lite klurigt att förstå exakt vad man förväntas göra i en viss situation, men spelet är inte vidare strikt om man skulle göra fel, i alla fall inte i casual-läget (det finns också ett mer hårdfört simulation-läge), utan man får lite mindre erfarenhetspoäng bara vid slutet av dagen.
Det ska sägas att spelet har en del grafiska buggar och ibland tveksam AI, men det är ändå det positiva som överväger. Man har ganska stor frihet i hur man rör sig och vad man gör, och även om jag inte är vidare polisiär av mig IRL har jag upptäckt ett inte obetydligt nöje i att sätta dit nedskräpare och folk som inte använder blinkers.

PETER ÖBERG

Läs mer