lördag 3 december
Trendig bildesign

Trendig bildesign

9 november, 2022

Artikel. Bil & Bostad spanar in trender inom bilar och design – allt från biltyper till mer specifika detaljer. Denna vecka handlar det om strålkastare men också om namn och hur de skrivs.

Tunna strålkastare med ytterligare strålkastare under
Vi har i Trendig bildesign uppmärksammat flera vitt skilda utformningar av fronter och strålkastare, men den senaste tiden är det en särskild design som utkristalliserat sig och blivit allt vanligare. Tunna strålkastare placerade högt upp mot motorhuven (ibland över hela fronten, från sida till sida), med större strålkastare placerade under dessa, nära hörnen, är en utformning som numera ses på bilar från många bilmärken.

Glest skrivna namn
Glest placerade bokstäver, centrerat längs baksidan av bilen. Frågan är om detta idag är den vanligaste placeringen av namnet på en bilmodell eller ett bilmärke, snarare än att bokstäverna sitter ihop närmare ett hörn.

Minimalistiska modellnamn
Korta namn på bilmodeller är inget nytt – många namn består av bara två-tre tecken, och Mazda har modeller som 2 och 3. Fler bilmärken ses nu använda sig av liknande minimalistiska namngivningsfilosofi med namn som utgörs av endast en bokstav eller siffra. Exempel är Honda e, Smart #1, Lightyear 0, Polestars modeller samt Nissans uppföljare till 370Z som bara heter Z.

Läs mer