lördag 3 december
Spel: WRC Generations

Spel: WRC Generations

9 november, 2022

Artikel. Mycket känns igen i årets officiella WRC-spel, men det finns också en hel del nyheter. Inte minst de nya sträckorna i Umeå.

Ankomsten av rally-VM till stan i vintras gick nog få förbi, och i februari är det dags igen. Under tiden kan man roa sig med årets nya WRC-spel som precis släppts och där sträckor från Umeå och skogarna runtomkring är en av nyheterna. Att som umebo köra runt på vintriga vägar i Brattby, Kroksjö, Sävar och Örträsk i ett påkostat rallyspel känns lite speciellt, måste sägas.
WRC Generations är uppföljaren till förra årets WRC 10, och årets upplaga är, som namnet skvallrar om, något av en ”best of” av serien. Visst bjuds det på nyheter, som de nya hybridbilarna och banorna i Umeå, men också en stor mängd sträckor och bilar från förr. Ett nytt spelläge är Leagues där man kan utmana folk online, men det är nog i karriärläget de flesta kommer spendera mest tid. Förutom att köra sträckor från verklighetens rallyn hanterar man personal, väljer uppgraderingar, och så vidare.
Grafiskt sett finns några miljöer och objekt som ser rätt platta ut, men det allra mesta ser riktigt bra ut – inte minst de nya Umeå-miljöerna. Förvisso finns här några märkliga byggnader och berg i bakgrunden som inte finns i verkligheten, men känslan från de lokala omgivningarna och vintriga småvägarna är väldigt bra. Höjdpunkten i spelet är dock sträckorna och körningen, som sig bör, där det helt enkelt är både kul och krävande att köra och få bra tider, och där den stora mängden innehåll är en bonus.

PETER ÖBERG

Läs mer