lördag 3 december
Spel: Lonesome Village

Spel: Lonesome Village

9 november, 2022

Artikel. Rädda en by och hjälp dina nya vänner. Vi spelar Lonesome Village som mixar klassiskt äventyrsspelande med vissa life sim-inslag.

Världen kan inte få nog av mysiga och avslappnande life sims och lantbrukssimulatorer, och allt fler spel stoppar in inslag som inredning av hus, odling och vänskapsskapande även om spelen kanske mer tillhör någon annan genre där man inte gjorde så för några år sedan. Ett exempel är Lonesome Village som påminner om klassiska äventyrsspel och japanska rollspel à la till exempel tidiga Zelda-titlar, men utan strider, och med inslag av så kallade life sims och social sims.
I spelet är man en äventyrar-prärievarg som kommer till en by där ett stort och läskigt torn dykt upp och invånarna är försvunna. Man ger sig in i tornet och löser på varje våning någon form av pussel eller uppdrag och befriar därmed någon av byns invånare. Tornuppdragen varvas med utforskning av byn och området runtomkring där man också samlar på sig material, fiskar och utför tjänster åt invånare som återvänt.
Lonesome Village är ett vänligt och förhållandevis okomplicerat spel. Framåtskridandet sker i stadig takt i och med att fler antropomorfiska djur anländer till samhället och introducerar nya inslag. Här finns en enkelhet som gör att spelet passar de som gillar stressfria spel men också yngre spelare. Samtidigt bjuder spelet tack vare de olika inslagen och influenserna från olika genrer på hyfsad variation.

PETER ÖBERG

Läs mer