torsdag 8 juni
Spel: You Suck at Parking

Spel: You Suck at Parking

21 september, 2022

Artikel. ”Världens mest extrema parkeringsspel” är här. Bil & Bostad testar You Suck at Parking.

De flesta racingspel går ut på att köra ett fordon en viss sträcka på så kort tid som möjligt. Detta stämmer in även på You Suck at Parking, men ändå spelas det helt annorlunda än de flesta racingspel. Anledningen är inte att det förutom att köra snabbt också handlar om att få stopp på bilen på rätt plats, utan på hur snabba och korta loppen, eller banorna, är.
För att ta det från början är You Suck at Parking ett racingspel där man ser bilen ovanifrån. Målet är att köra så snabbt man kan till de parkeringsplatser som det finns några av på varje bana. Dock kompliceras det hela av hopp, hinder, en knapert tilltagen bränsletank – och en konstant känsla av stress. En bana kan ta bara några sekunder (om man vill ha bra poäng), och då krävs snabba reflexer, precision och memorering. Detta är egenskaper som inte är mina främsta, direkt, och därför har jag lite svårt för detta spel; inte för att det är dåligt, utan för att det går så snabbt och ställer så höga krav på precision.
Samtidigt kan jag uppskatta hur välgjort spelet är, den supercharmiga grafiken och humorn, alla fantasifulla påhitt och bilmodifieringar, med mera. Det finns möjlighet att spela mot andra online, men inte lokalt på delad skärm. Ett sådant läge hade varit välkommet, precis som ett mer avslappnat läge med mindre fokus på tidspress.

PETER ÖBERG

Läs mer