lördag 3 december
Spel: Construction Simulator

Spel: Construction Simulator

21 september, 2022

Artikel. Nya Construction Simulator storsatsar och erbjuder allt en simulatorjunkie vill ha.

Årets upplaga av Construction Simulator innebär en nystart för byggarbetarsimulatorserien som har över tio år på nacken, med en ambitionsnivå som är högre än någonsin. Det första man lägger märke till är grafiken som förvisso är ojämn men ändå klart bättre än de flesta konkurrenter, med maskiner och människor som ser riktigt bra ut. Sen har vi mängden maskiner och fordon – över 90 från verkliga företag. Bara i det inledande uppdraget – där en storm orsakat skador i stan och man behöver röja upp, laga och transportera saker – kör man lastbil, lyftkran, frontlastare, grävmaskin och gaffeltruck. Spelet bjuder på två rejäla huvudkampanjer – en europeisk och en amerikansk – samt möjlighet att spela tillsammans med andra online.
Vi har sett några riktigt bra simulatorer sista tiden, men Construction Simulator är betydligt bredare än till exempel PowerWash Simulator och Lawn Mowing Simulator, och då gäller det att det hela är genomtänkt och användarvänligt vad gäller kontroller och upplägg, samtidigt som simulatoraspekten ska finnas kvar. Även här har man lyckats riktigt bra med en väl avvägd mix av guidning och frihet. Förvisso stör jag mig på kontrollerna till till exempel frontlastaren som delvis är tvärtom mot verkligheten, men jag kan köpa det då det är så många maskiner och jag förstår att de velat göra det enhetligt.

PETER ÖBERG

Läs mer