tisdag 27 september
Spel: Food Truck Tycoon

Spel: Food Truck Tycoon

7 september, 2022

Artikel. Driv din egen matbil i Food Truck Tycoon, ett spel som inte överraskar men bjuder på okej underhållning.

Namnet på Food Truck Tycoon är kanske lite missvisande då man av ordet tycoon kan ledas att tro att man ska bygga upp något slags storskaligt foodtruckimperium. Food Truck Tycoon nöjer sig med mindre än så. Man har en foodtruck, och det är det.
Spelet inleds enkelt med två saker som kan serveras: läsk och korv. Kunder dyker upp med sina beställningar, man lagar och serverar maten med några knapptryck, man får betalt och när man tjänat in nog är ”banan” avklarad och man får betyg/stjärnor à la många mobilspel. Snart kan man köpa ny utrustning och servera fler grejer, med tempo och komplexitet som ökar allt eftersom (totalt finns 50 maträtter och 150 banor.)
Grafiken är i tecknad, färgglad stil och är helt okej. Vad gäller kontrollerna har man en handpekare man styr runt på skärmen, men endast somliga grejer väljs med den medan andra grejer görs med särskilda knappar på handkontrollen. Att det är uppdelat så känns inte helt intuitivt, men det fungerar när man vant sig och går snabbare än om man bara skulle styra pekaren.
Food Truck Tycoon är inget stort eller avancerat spel, men priset är lågt och man måste säga att man ändå får valuta för pengarna. Det är hyfsat välgjort, det är lite charmigt, och det underhåller för stunden.

PETER ÖBERG

Läs mer