lördag 3 december
Öppet hus med nya bilar och nyfikna besökare
Foto: Elin Larsson

Öppet hus med nya bilar och nyfikna besökare

7 september, 2022

Artikel. I helgen invigdes höstsäsongen hos Umeås bilhandlare då den årliga MRF-dagen gick av stapeln. Runt om i Umeås bilhallar bjöds det på extra fina erbjudanden och kanelsnäckor.

Årets öppet hus-dag hos Bil & Bostads MRF-handlare blev en välbesökt och uppskattad dag.
– Det har varit en rolig lördag, vi har haft många kunder. Det är många som är nyfikna på eldrivna bilar, både helel och plugin och det är många frågor kring vår nya e-Niro, berättar Enrico Gentili på Bergners Bil.
Ingemar och Lena Risberg var några av de som besökte Carstedts under dagen och de passade på att ta en fika och prata bilnyheter med Micke Tideman.
– Vi har en Kuga, det är den bekvämaste bil jag någonsin haft. När man blir äldre är det skönt att ha en högre bil, säger Lena.
Även Lisa Eriksson och Fabian Karlstén besökte Carstedts. De väntar på leverans av den bil de köpt och ville få möjlighet att mäta bilens bagageutrymme.
– Vi ska köpa en barnvagn så vi vill veta hur stort utrymme vi har så att vi vet vad vi ska titta efter när vi letar vagn, berättar Fabian.
Emma och Peter Hedlund passade på att åka runt och besöka olika bilhandlare för att testa olika elbilar. De hann med att testa Hyundai Kona och Kia e-Niro innan de avslutade dagen på Bilinvest där de testade Peugeot e-2008.
– Vi tittar på helelbilar. Det ska vara en bra pendlarbil som är billig i drift, det ska vara enkelt, resonerar Emma, som efter dagen fastnat för Peugeot e-2008 eller Hyundai Kona.
– Det är första gången som vi provar elbil och det är lite annorlunda körkänsla, berättar Peter.
– Ja, de är ju knäpptysta, instämmer Emma, det blir en helt annan känsla, men det är positivt.

ELIN LARSSON

Läs mer