måndag 26 september
Bilar, bullar och öppet hus

Bilar, bullar och öppet hus

31 augusti, 2022

Artikel. Efter att ha laddat sina batterier under sommaren förbereds det nu för fullt hos Bil & Bostads bilhandlare inför den årliga MRF-dagen som hålls lördagen den 3 september.

Nu på lördag har Bil & Bostads MRF-handlare öppet hus och hälsar alla varmt välkomna. Man passar även på att bjuda på kaffe, bulle och extra fina erbjudanden på sina bilar. För den som vill få en överblick av det nya utbudet inom bilvärlden är detta den perfekta helgen att åka och titta på bilar.
– Det ska bli trevligt att få träffa nya och gamla kunder igen, det är det jag ser mest fram emot, säger Christoffer Hald på Westbergs Bil.

Intresset för såväl privatleasing som olika typer av elektrifierade bilar är fortsatt starkt och även efterfrågan på begagnade elbilar växer vilket gjort att andrahandsvärdet på elbilar nu stigit.
– Privatleasing är ju ett väldigt bekvämt och riskfritt sätt att köpa bil, eller att tillhandahålla sig en bil på, och det kan ju vara ett bra sätt att prova på just elbil utan att binda upp sig allt för mycket över tid eller ta någon form av affärsrisk kring andrahandsvärden. Sen tycker jag också att privatleasing är ett väldigt bekvämt sätt att ha bil. Det man bör tänka på är att elbilar idag har ett fantastiskt bra andrahandsvärde, det finns en jättestor efterfrågan på begagnade elbilar vilket gör att de idag har ett suveränt högt andrahandsvärde vilket man ibland går lite miste om då man väljer privatleasing, resonerar Per Oscarsson på Bilspektrum.
– Jag tror att det är lite mer komplext att köpa bil idag i och med att det finns betydligt fler alternativ både i form men även i själva drivlinan, alltså om man ska ha en elektrifierad bil eller en bensin eller diesel. Men tipset är väl egentligen att fundera igenom ordentligt hur man använder bilen och utifrån användningsbehovet fundera över vilka modeller som skulle kunna passa, fortsätter Per.

Bil efter behov
Men det är inte bara elbilar som det är hårt tryck på utan begagnatmarknaden generellt präglas av ett lågt utbud och ett starkt köptryck. Något som samtliga handlare är överens om är att man ska se över sina behov noga innan man väljer bil.
– Tyvärr är det väldigt lite begagnade bilar ute på marknaden nu, så man ska inte fundera allt för länge om man har hittat en bil man är intresserad av. Det man ska tänka på är vilket behov man har av bilen – behöver jag verkligen en stor suv eller klarar jag mig med en mindre bil? Allt som ger lägre förbrukning är bra, men alla har olika behov och där finns vi säljare till kundens förfogande och hjälper till att svara på frågor. När det gäller finansiering så rekommenderar jag att man även tar det via bilhandlaren. Vi har i regel de bästa räntorna när det gäller billån, säger Christoffer Hald på Westbergs Bil.

Alltid garanti med MRF
Även Christofer Franzén på Umeå Van service delar upplevelsen av ett högt köptryck på andrahandsmarknaden:
– Bilarna säljs ofta snabbt, redan innan de läggs ut på annons. Därför kan det ofta löna sig att åka runt och titta i bilhallarna.
Alla är de även överens om att man som konsument ska leta efter MRF-märket som de säger borgar för trygghet.
– Hos en MRF-handlare kan du känna dig trygg med ditt köp. Där vet du att du alltid får en garanti på bilen. Antingen MRF-garanti eller MRF-trafiksäkerhetsgaranti. Du vet också att en MRF-ansluten handlare följer konsumentköplagen, säger Erik Edberg på Bilinvest och hälsar alla välkomna in i bilhallarna på MRF-dagen lördagen den 3 september.

ELIN LARSSON

Läs mer