lördag 3 december
Spel: Forza Horizon 5: Hot Wheels

Spel: Forza Horizon 5: Hot Wheels

3 augusti, 2022

Artikel. Den första expansionen till Forza Horizon 5 är här – och temat är Hot Wheels. Bil & Bostad kör stora leksaksbilar på svindlande orangefärgade vägar och gillar det.

Som traditionen bjuder släpps det två expansioner till varje Forza Horizon-spel, och nu är den första till Forza Horizon 5 här. Hot Wheels är tillbaka som expansion efter att ha gjort succé till trean, men förutom några återvändande kärror är allt nytt.
Spelet utspelar sig i tre områden – ett snöigt, ett djungligt och ett ökenravinigt – sammankopplade genom orangefärgade vägar som slingrar sig likt spaghetti ovan molnen i Mexiko. En skillnad mot det sedvanliga Forza Horizon-upplägget är att man inte har tillgång till i stort sett allt på en gång när man startar, utan spelet inleds med racing i de lägre klasserna och man arbetar sig sedan upp genom att tävla och utföra stunts och får snabbare bilar och tillgång till fler tävlingar. (Hela kartan är dock körbar från start.) Möjlighet att bygga egna Hot Wheels-banor är en annan nyhet.
Utvecklarna Playground Games har verkligen gått all in denna gång. Forza Horizon 5 utsågs till 2021 års bästa racingspel av Bil & Bostad, och med denna expansion får man mer av allt, men galnare, snabbare och mer innehållsrikt än någonsin – och så klart med samma fantastiska bilkänsla och grafik som i grundspelet. Om man hade fått önska sig något mer hade det varit ytterligare några nya Hot Wheels-bilar och lite ny musik, men annars är detta fenomenalt.

PETER ÖBERG

Läs mer