lördag 3 december
Comeback för kultbilar

Comeback för kultbilar

3 augusti, 2022

Artikel. Ikoniska DeLorean gör comeback, men det är inte den enda kultbilen som nu återvänder i ny tappning

DeLorean

DMC Delorean tillverkades bara under ett par år i början av 1980-talet men är en av de mest ikoniska bilarna någonsin, detta tack vare fantastisk design och medverkan i Tillbaka till framtiden-filmerna. Tidigare i somras, nära 40 år efter att originalet slutade tillverkas, släpptes bilder på en ny Delorean-bil, och senare i augusti ska den visas upp på riktigt. Delorean Alpha 5 har likt originalet designats av Italdesign, men nytt är eldrift och plats för fyra personer.

Moke

”Strandbilen” Mini Moke togs ursprungligen fram som ett tänkt militärfordon men det var hos allmänheten den nådde störst framgång. Denna dörrlösa beach buggy-liknande terrängbil tillverkades mellan 1964 och 1993, för att sedan återuppstå för ett par år sedan. Lagom till sommaren i år lanserades den även med eldrift.

Microlino

Schweiziska Microlino är inspirerad av minibilen Isetta, som bland annat BMW tillverkade en variant av under 1950-talet. Microlino har varit på gång i några år, men det är först nu produktionen av denna elektriska lilla stadsbil (i Sverige eventuellt klassad som fyrhjuling eller mopedbil) förväntas komma igång.

Läs mer