måndag 26 september
Spel: Kill it with fire

Spel: Kill it with fire

27 juli, 2022

Artikel. Det här är inget spel för spindelfobiker. Eller kanske är det det det är? I det humoristiska actionspelet Kill it with fire är man nämligen spindelutrotare.

Närmare ett och ett halvt år efter att Kill it with fire släpptes till konsol, i trasigt, icke-spelbart skick, har det nu kommit en uppdatering som gör att spelet fungerar som det ska och faktiskt går att spela. ... I alla fall, Kill it with fire är ett förstapersonsactionspel, ett spindelutrotarspel och en humoristisk ”simulator” som placerar sig i samma göra kaos i hemmet-genre som till exempel kattsimulatorn Catlateral Damage, rädda bäbisen-spelet Who’s Your Daddy och brandbekämpningsspelet Embr.
Man spelar som en spindelutrotare som ska dräpa alla spindlar man hittar, rum för rum, hus efter hus (och i en del andra miljöer). Till sin hjälp i spindeldödandet har man egentligen allt man kan hitta – från prylar och tillhyggen som finns i hemmen till eld och skjutvapen. Men först måste man hitta spindlarna, och till sin hjälp där har man en mojäng som visar om spindlar finns i närheten samt läskiga pizzicatostråkar på ljudspåret när spindlarna är i närheten. Mycket av tiden – lite för mycket, kanske – går ut på att lyfta på grejer och leta, både efter spindlar och ammunition och tillhyggen, och blandat med det är det kaos när man har sönder och sätter eld på saker.
Lite synd om spindlarna kan man tycka, och ett flerspelarläge hade varit kul, men ett okej kaosskaparspel.

PETER ÖBERG

Läs mer