lördag 13 augusti
Spel: Renzo Racer

Spel: Renzo Racer

13 juli, 2022

Artikel. Kartracingspelet Renzo Racer har funnits ute ett par år men har nu letat sig till de senaste Xbox-konsolerna. Frågan är hur det står sig mot konkurrenterna.

Kartracinggenren har fått sig ett något av ett uppsving de senaste åren där storspelen med Mario och Sonic i huvudrollerna fått se sig utmanade från olika håll och kanter. Nickelodeon Kart Racers-spelen och det kommande Disney Speedstorm är påkostade exempel, men det finns också utmanare från mindre spelstudior. Renzo Racer tillhör den sistnämnda kategorin.
Renzo Racer är en klassisk kartracer med olika djur i förarsätena, färgglada banor, powerups och flerspelarläge (upp till fyra personer på delad skärm). Spelet har fått ganska ljummen kritik, men visar sig vara helt okej – det är inte bäst på något, men heller inte direkt dåligt på något. Grafik, banor, körning och innehållsmängd är alla godkända. Någon sorts berättelse- eller längre turneringsläge hade uppskattats samt möjlighet att välja vilka knappar som gör vad, men i övrigt finns inte mycket att anmärka på. Fordonen har en tendens att tippa, men ett enkelt knapptryck placerar en mitt på banan igen utan att man tappar mycket fart så det är inget problem egentligen. Spelet går också att spela i förstapersonsvy om man så önskar, något som inte är helt vanligt i genren.
Både tempo och svårighetsnivå är ganska låga, så i alla fall för de lite yngre spelarna kan detta spel vara ett inte så pjåkigt alternativ.

PETER ÖBERG

Läs mer