lördag 13 augusti
Spel: Pure Chase 80’s

Spel: Pure Chase 80’s

6 juli, 2022

Artikel. Pure Chase 80’s säger sig vara en hyllning till 1980-talets arkadracingspel och utlovar höga farter och adrenalin. Stämmer ganska bra.

”Det är en tidsinställd bomb i bilen! Kör som fan!” Där har vi det okomplicerade upplägget i Pure Chase 80’s som beskrivs som en modern hyllning till arkadracing från förr. En bil, en väg och en knapp (gasen) är vad man har. Om man tar Out Run eller Road Rash, speedar upp det hela och slänger in galen action à la Agent Intercept (testat tidigare i år i Bil & Bostad) blir det inte helt olikt Pure Chase 80’s.
Det gäller att ta sig till slutet av banan/vägen innan tiden tiden tar slut, men på vägen finns inte bara annan trafik utan också helikoptrar som skjuter på en, och olika hinder. Banan är rätt så lång där miljöer, väder och tid på dygnet hinner ändras medan man kör – städer, skogar, snölandskap, öknar och lavagrottor är bara några omgivningar. Når man en checkpoint förnyas tiden, och spelet är ganska generöst vad gäller dessa. Egentligen har man inledningsvis tre vägar eller banor att välja mellan, men många miljöer återkommer oavsett väg så det är snarare tre svårighetsnivåer det rör sig om.
Grafik och design är supercharmiga, kontrollerna är föredömligt enkla och det är fullt ös medvetslös hela tiden, på ett bra sätt. Det hade gärna fått finnas lite mer innehåll (fler spelsätt eller kanske flerspelarmöjligheter), men det som finns är onekligen underhållande. Pure Chase 80’s lovar snabb arkadracing och det levererar snabb arkadracing.

PETER ÖBERG

Läs mer