lördag 13 augusti
Spel: MX vs ATV Legends

Spel: MX vs ATV Legends

6 juli, 2022

Artikel. Tävla med crossmotorcyklar och fyrhjulingar i nya MX vs ATV Legends.

Det har kommit en drös MX vs ATV-spel de senaste femton åren och nu är det sjunde i ordningen här – MX vs ATV Legends. Ett vinnande och lockande koncept, tydligen, med crossmotorcyklar och fyrhjulingar på utomhusbanor och racing för fulla muggar.
I MX vs ATV Legends spelar man som en snubbe som spenderar tiden med att köra motorfordon på ett stort utomhusområde. Man har en crossmotorcykel i sin ägo med vilken man kan köra runt och lära sig grunderna, och trycker man på menyknappen kan man välja några olika spelsätt, bland annat ett karriärläge där man snart får sin första ATV (vanlig fyrhjuling) och UTV (lite större fyrhjuling).
De första intrycken av spelet är nästan enbart positiva. Grafik, fartkänsla och den arkadiga körkänslan är alla bra. Men ju mer man spelar desto mer noterar man små grejer som stör – små var för sig men lite irriterande tillsammans – som handkontroller som ibland inte vill sluta vibrera, sega laddtider och menyer, osmidigt karriärlägesspelande, ljudvolym som skiftar oförklarligt och kanske också lite väl studsiga fyrhjulingar. Det är som att alla pusselbitar för ett riktigt bra spel finns här men att bitarna inte placerats riktigt rätt.
Körglädje finns dock, miljöerna är fina och kulnivån är hög när man tävlar mot andra (vilket görs online eller på delad skärm). Roligt men också med en del brister, alltså.

PETER ÖBERG

Läs mer