söndag 14 augusti
Spel: F1 22

Spel: F1 22

6 juli, 2022

Artikel. Årets F1-spel är här – och det är ett bra sådant. Bil & Bostad testar.

Formel 1 har fått sig ett uppsving i popularitet de senaste åren. Sannolikt spelar Netflix-serien Drive to survive in, men officiella F1-spel av hög klass gör inte saken sämre heller. Årets upplaga innehåller nyheter vad gäller bilar och regler, speglande förändringar i verkligheten, men också en del nya inslag spelmässigt. Berättelseläget från förra året är borta men nytt är något som kallas F1 Life som fungerar som en sorts hem där man kan pilla med sin karaktär och även inreda – bland annat med de ”vanliga” sportbilarna (en till nyhet) som körs i små tävlingar mellan de riktiga loppen. Det sociala fokuset framkommer också i karriärläget som kan spelas tillsammans med andra online samt att man kan spela mot andra på delad skärm.
Det är nog i karriärläget, som följer den riktiga serien, de flesta kommer spendera mest tid. Detta är väldigt ingående för den som så önskar – vill man grotta ner sig i detaljinställningar och köra lopp i realtid kan man göra det, men det kan också göras betydligt mer okomplicerat. Hur spelet låter en anpassa körning, svårighet och komplexitet efter ens egen preferenser och nivå är föredömligt. När det gäller körningen har jag svårt att säga hur den skiljer sig från tidigare år och hur verklighetstrogen den är, men tajt är den, känslan bra och bilarna responsiva. Grafiken är också toppen – inte minst när man får möjlighet att se saker på närmare håll. En kvalitetsprodukt rakt igenom.

PETER ÖBERG

Läs mer