lördag 13 augusti
Spel: Autobahn Police Simulator 3

Spel: Autobahn Police Simulator 3

6 juli, 2022

Artikel. Kör polisbil, hjälp trafikanter och haffa skurkar. Ja, det är några av grejerna man sysselsätter sig med i Autobahn Police Simulator 3 där man lever livet som tysk trafikpolis.

För ett och halvt år sen ungefär testade vi den tyska polissimulatorn Autobahn Police Simulator 2, och när trean nu är här skulle vi i stort sett kunna upprepa vad vi skrev då. En nyhet är att spelet finns till de senaste konsolerna, en annan att man inte spelar som ny polis utan som en som återvänder i tjänst efter att ha råkat för racinghuliganer. Annars är det som senast: man kör runt med polisbil på tyska vägar och gör grejer som att stoppa och kontrollera bilister, hjälpa till vid olyckor och jaga biltjuvar, ofta guidad av steg för steg-instruktioner.
Tvåan hade en del tekniska och grafiska brister, och tyvärr har det inte blivit bättre sedan senast. Grafiken är hackig och ser ut att höra hemma åtminstone två konsolgenerationer bakåt, felvända vertikala kamerakontroller gör det väldigt svårt att hantera kameran (det finns ett alternativ för att ändra kamerariktning vilket dock inte fungerar), och ens karaktär har en konstig gångstil där det ser ut att ha hänt en olycka i byxan.
Kan man bortse från bristerna finns här också ett intressant grundkoncept, spelmässig variation och hyfsat mycket innehåll på en inte särskilt avancerad simulatornivå, röstskådespeleri och faktiskt viss humor, som ju mer jag spelar börjar tro kan vara avsiktlig. Det finns potential men kunde vara mycket bättre.

PETER ÖBERG

Läs mer