lördag 13 augusti
Spel: Lumberjack Simulator

Spel: Lumberjack Simulator

29 juni, 2022

Artikel. Att vara skogshuggare är helt okej. Bil & Bostad testar Lumberjack Simulator.

PC är det format där man hittar flest simulatorspel, men allt fler dyker upp även på konsol. Och av någon anledning är skogshuggaryrket i ropet just nu; inom loppet av bara några veckor släpptes två stycken skogsarbetarsimulatorer samt det mer lössläppta LumbearJack där man är en björn som röjer loss i skogen.
Lumberjack Simulator utlovar en öppen värld fylld med skogshuggaraktiviteter. Här finns fordon att förflytta sig och transportera träd med, motorsåg och utrustning att kapa och hantera träd med, samt så klart trädfyllda skogar.
Man får inte mycket till introduktion eller guidning när man först sätter igång, utan placeras utanför en stuga som visar sig vara ens kontor. Här antar man uppdrag med målet att tjäna pengar och utöka verksamheten med nya fordon och hjälpmedel. Ganska så sedvanligt simulatorupplägg, och spelmässigt inte alltför krångligt.
En lite oväntad sak är hur stor roll vägar, fordon och framkomlighet har. Med gedigen fysik och ofta oländig terräng blir spelet närmast en blandning av skogsarbetarsimulator och terrängkörningssimulator à la MudRunner och SnowRunner när man ska ta sig fram i skogen.
Grafiken är sisådär och spelet hade kunnat förfinas vad gäller exempelvis menyer och information, men spelbarheten är det inget fel på. Skogshuggaryrket är helt okej i Lumberjack Simulator.

PETER ÖBERG

Läs mer