söndag 14 augusti
Spel: Barn Finders

Spel: Barn Finders

29 juni, 2022

Artikel. Ge dig ut bland lador och förråd och leta övergivna prylar som kan säljas. Barn Finders är en skattletarsimulator som bjuder på en del överraskningar.

Kanske har någon sett något av de här programmen (som programansvariga på tv-kanalen Discovery verkar gilla extra mycket) där folk i USA letar fynd i övergivna förråd eller har någon antikvitets- eller loppisbutik. Är man bekant med dessa program är man också hyfsat införstådd med upplägget i Barn Finders – ett spel som kan beskrivas som en blandning av skattletarsimulator och butikssimulator där man driver ett familjeföretag och letar och köper prylar som man sedan säljer.
Spelet utspelar sig i det fiktiva landet Ameryka men osar americana och redneckkultur. Med ett risigt hem som utgångspunkt ger man sig ut till olika platser i jakt på fynd, deltar i auktioner, säljer grejer och dealar med folk i butiken hemma, köper uppgraderingar och nya verktyg, och så vidare.
Spelet, som spelas i förstapersonsvy, har en hel del humor och oväntade och skruvade inslag (basket, rymdvarelser) men också hyfsat med variation. Att leta runt på de olika ställena är rätt så kul, grafiken är oväntat bra och tekniskt och spelkontrollmässigt finns inget att anmärka på. Möjligen kan man tycka att spelet, åtminstone inledningsvis, är rätt så linjärt, så det känns inte riktigt som att man har frihet att gå sin egen väg. Men i stort sett är detta en välgjord, lättsam och roande simulator.

PETER ÖBERG

Läs mer