lördag 13 augusti
Spel: Super Impossible Road

Spel: Super Impossible Road

15 juni, 2022

Artikel. Originalnamnet på Mel Brooks film Det våras för rymden är Spaceballs. Det hade också varit ett passande namn på Super Impossible Road – ett racingspel med just bollar i rymden.

Super Impossible Road lanserades i early access (det vill säga ej färdig version) redan 2016 och nu finns det färdiga spelet även till de senaste konsolerna. Det är ett snabbt racingspel som utspelar sig på slingrande banor i rymden, med ett par saker som gör att det särskiljer sig från de flesta andra racingtitlar. Den första är att det är ett klot man rejsar med, den andra är hur man kan (och uppmuntras att) ”fuska” – rulla av banan och landa längre fram – för att vinna. Spelets slogan är till och med ”winning is cheating”. Futuristisk racing blandat med Super Monkey Ball skulle man kunna beskriva spelet.
Målet är alltså att ta sig till mål på snabbast möjliga tid, men man kan inte gena hur mycket som helst, utan efter några sekunder utanför banan skickas man tillbaka. Man kan också boosta och välja mellan några klot med olika egenskaper, det finns ett karriärläge och några olika sorters race med eller utan motspelare, eller så kan man tävla online eller mot andra spelare lokalt.
Även om konceptet i de olika spellägena i grunden är detsamma erbjuds det hyfsat med variation. Grafiken flyter på finfint och på soundtracket återfinns några tuffa techno- och drum’n’bass-låtar. Lätt att spela men svårare att bemästra, och belönande när man lyckas bra.

PETER ÖBERG

Läs mer