lördag 3 december
Cabrioleter för alla

Cabrioleter för alla

15 juni, 2022

Artikel. Vad är väl en sommar utan cabriolet? Tja, lite mindre rolig än en sommar med cabriolet. Bil & Bostad tar en titt på utbudet av nya bilar utan tak i Sverige.

Vinden i håret, solen i ansiktet och körglädjen i fokus. Många älskar sina cabrioleter och den känsla av frihet de ger. Då sommaren på våra breddgrader är kort gäller det att njuta av den till max, vilket med fördel görs i just en cabriolet.
Utbudet av cabrioleter i Sverige rymmer allt från piffiga småbilar till exklusiva sportbilar, och allt däremellan. Bara bland de mindre och billigare modellerna – med priser som kan starta från omkring 300 000 kronor – finns en stor bredd av bilar att välja mellan: från Volkswagens nya kompaktsuv T-Roc Cabriolet till designikonerna Mini Cabrio och Fiat 500 Cabriolet (för övrigt en av få eldrivna cabbar) och sportiga Mazda MX-5 och Audi TT Roadster. Går man upp en prisklass hittar man bland annat Ford Mustang i cabbutförande, och skulle man ha man en eller två miljoner till övers kan Lexus LC Convertible, nya BMW 8-serie Cabriolet eller supersportbilen Audi R8 Spyder kanske locka.

PETER ÖBERG

Läs mer