lördag 13 augusti
Spel: Winkeltje: The Little Shop

Spel: Winkeltje: The Little Shop

4 maj, 2022

Artikel. Dekorera, bygg, köp och sälj och se till att kunderna är nöjda. I Winkeltje: The Little Shop sköter man en butik i fantasymiljö.

Om någon undrar över namnet på Winkeltje: The Little Shop så är förklaringen att winkeltje tydligen betyder ”butik” på nederländska, och spelet är gjort av en nederländsk spelstudio, Sassybot.
Winkeltje: The Little Shop kan enklast beskrivas som en butikssimulator i fantasymiljö. Spelet inleds med att man skapar sin butikschef och väljer svårighetsgrad, från ”relaxed” till ”very hard”, eller så väljer man det fria skaparläget. Skillnaderna rör främst pengar – hur lätt det är att tjäna dessa och hur mycket man måste betala av; det finns nämligen en liten bakgrundshistoria om att man tillhör en skuldsatt familj, och målet är att bli skuldfri.
Man har alltså en liten butik där man köper och säljer varor, inreder, skapar/hantverkar, bygger ut, och så vidare. Under dagen strömmar kunder in och har man varorna de vill ha är de nöjda och man tjänar pengar. När butiken är stängd donar man – dekorerar och bygger, beställer och fixar varor, odlar, med mera. Nya grejer att göra blir tillgängliga allt eftersom.
Spelet är väldigt genomarbetat med en stor mängd innehåll, genomtänkta kontroller även med handkontroll och de tidigare nämnda fina svårighetsalternativen där spelet är så krävande man vill ha det. Ett behagligt och mysigt spel som är enkelt att fastna för, och i.

PETER ÖBERG

Läs mer