tisdag 17 maj
Spel: Gravity Chase

Spel: Gravity Chase

26 januari, 2022

Artikel. Det kryllar inte av nya futuriska racingspel, så när ett nytt dyker upp är det alltid välkommet. Vi testar Gravity Chase.

Häromåret släpptes Velocity G, ett småtrevligt futuristiskt racingspel med lågbudgetkaraktär (vilket, bör flikas in, inte behöver vara något negativt). Nu är uppföljaren Gravity Chase här, och mycket är sig likt medan annat är annorlunda. Likt föregångaren är Gravity Chase vad som beskrivs som en ”tunnelracer”, med vilket menas att banan utgörs av en tub eller tunnel som man åker igenom (likt bonusbanorna i Sonic the Hedgehog 2). Grafiken har fått sig ett lyft och hela spelet upplevs mer påkostat, och en nyhet är att man nu även kör på utsidan av tunneltuberna på en del banor.
Spelet har en hyfsad mängd banor, fordon och spellägen ... eller med tanke på det låga priset är det snarare riktigt bra med innehåll. Det finns tre klasser av fordon, tre svårighetsgrader och tre typer av lopp: vanliga, utslagslopp och vapenlopp. Själva racingen är, åtminstone inledningsvis, inte jättesnabb, men utspridda på banorna finns boostplattor som ger en kort fartskjuts samt nitropluppar med vilka man bygger upp sin nitroboost, och med denna ökar farten rejält. Svårighetsgraderna är väl anpassade så att spelet passar både den som vill ha en utmaning och den som vill ha det lite lättare. Lägg till att man kan vara upp till fyra spelare på delad skärm så blir detta lätt att rekommendera, förutsatt att man gillar speltypen.

PETER ÖBERG

Läs mer