torsdag 27 januari
Spel: MXGP 2021

Spel: MXGP 2021

15 december, 2021

Artikel. Dags att spänna på sig hjälmen, sätta sig på hojen och bli lerig. Senaste upplagan
i den officiella motocrosspelserien MXGP är här.

Det första MXGP släpptes 2014 och sedan dess har det kommit ett nytt spel i serien nästan varje år. Det skräds inte på orden direkt i beskrivningen av MXGP 2021: ”Det mest realistiska och spännande motorcykelspelet någonsin.” ”Allt är så realistiskt [...] att det är svårt att skilja verklighet från fantasi.” ”I MXGP 2021 känns det mer som att sitta bakom styret än att sitta framför skärmen!” Jo tack, men hur bra är det egentligen?
Förra MXGP blev det aldrig att jag spelade så hur MXGP 2021 står sig mot det kan jag inte säga, men det man får är ett hyfsat ambitiöst och välspelande motocrosspel. Här finns ”Playground”, ett öppet område där man kan köra/göra lopp eller bara lattja runt, det finns banredigerare, onlineflerspelarläge och enkellopp och turneringar. Det mesta av tiden kommer man sannolikt att spendera i karriärläget där man deltar i tävlingar världen över, hanterar sponsoser och så vidare.
Visuellt kan spelet se lite platt ut i färgerna, men grafiken i stort är okej eller snäppet bättre än så. Körningen i sig är teknisk och ganska svår, men spelet har gott om inställningar för att anpassa svårighetsgraden. Detta tillsammans med den responsiva motorcykelkänslan och mängden innehåll gör detta till ett bra och stabilt spelval.

PETER ÖBERG

Läs mer