torsdag 27 januari
Spel: Gear.Club Unlimited 2 – Ultimate Edition

Spel: Gear.Club Unlimited 2 – Ultimate Edition

15 december, 2021

Artikel. Gear.Club Unlimited 2 har släppts i en ”ultimat utgåva” och finns nu till de flesta stora format. Bil & Bostad testar.

Gear.Club-spelen har sitt ursprung på mobilen men är nog ändå mest kända som Nintendo Switch-spel. Efter tre år på Switch har nu Gear.Club Unlimited 2 letat sig till övriga konsoler och pc i form av en ”Ultimate Edition”, vilket innebär att diverse tillägg och uppdateringar som kommit under åren inkluderas, som bantävlingar och en serie Porsche-tävlingar.
Mobilursprunget avslöjas av stillbilderna där en tecknad karaktär dyker upp på skärmen och säger ”här är verkstan” eller ”nu är det dags att köra det här loppet”, men också av de ständiga uppgraderingar av bilarna man förväntas göra.
Spelet innehåller 250 tävlingar vilka låses upp allt eftersom man klarar lopp och köper nya bilar. Det finns en bra variation med landsvägssträckor, utslagslopp, uthållighetstävlingar på bana och så vidare. Spelet har också ett flerspelarläge där upp till fyra personer kan spela samtidigt på delad skärm.
Design, miljöer och banor är okej, och inte minst just mängden och variationen. Dock; jag är inte den som tänker på bilduppdateringsfrekvenser och dylikt, men till och med jag märker att spelet rör sig hackigt under loppen. Detta tillsammans med något stela bilkontroller och bilfysik gör att körkänslan inte är på topp.
Ett okej med spel med bra upplägg men också en del brister.

PETER ÖBERG

Läs mer