torsdag 27 januari
Spel: Forza Horizon 5

Spel: Forza Horizon 5

10 november, 2021

Artikel. I den femte delen i den populära spel-
serien flyttar Forza Horizon till Mexiko. Bil & Bostad testar årets mest innehållsrika och bästa racingspel.

Undertecknads mest spelade spel någonsin är Forza Horizon 4, så det är ingen underdrift att säga att femman är starkt emotsedd. I Forza Horizon 5 har Horizon-festivalen flyttat till Mexiko där spelseriens hittills största karta väntar. I sedvanlig ordning finns en enorm mängd bilar och tävlingar att sysselsätta sig med – från gat- och offroadracing till galna stunts och utmaningar, från klassiska bilmodeller till de senaste superbilarna.
Likt de tidigare Horizon-spelen är femman väldigt generöst med innehåll (spelet innehåller 500 bilar vid släpp) och att förbehållslöst ge spelaren tillgång till detta. Utvecklingen med ökat fokus på onlinespelande har fortsatt och det är lättare än någonsin att hitta på saker med andra och det finns fler grejer att göra.
Förutom den klockrena körkänslan, den galna mängden innehåll, den fina grafiken och att hela paketet är en teknisk bedrift, att det passar såväl den som vill gå ”all in” och den som bara vill glida runt i fina bilar i fina miljöer, är det valfriheten och spelarfokuset – där det inte finns några bestraffningar eller något ”fel”, utan bara belöningar – som gör Forza Horizon 5 till ett så bra spel. Det enda negativa jag kan säga är att musikurvalet blir sämre för varje ny del, men det är inte någonting som hindrar Forza Horizon 5 från att vara ett remarkabelt spel.

PETER ÖBERG

Läs mer