söndag 28 november
Spel: Riders Republic

Spel: Riders Republic

3 november, 2021

Artikel. Vad händer om man tar ett gäng extremsporter och stoppar in dem i samma spel? Svaret får i vi Riders Republic.

En stor öppen spelvärld som man kan utforska med olika fordon och som är fullproppad med tävlingar, stunts och valfrihet. Med denna beskrivning låter Riders Republic som ett Forza Horizon-spel, och visst finns det likheter med det såväl som med tidigare extremsportspelet Steep.
Riders Republic är en sorts festival, ett extremsportparadis dit man anländer och ska göra sig ett namn. De första sporterna man får testa på är downhillcykling och alpinåkning (med skidor eller snowboard), och snart har man även en wingsuitdräkt och flyger på en bana i luften, och en skoter att utforska med. Ju fler tävlingar man deltar i desto fler blir tillgängliga, och så belönas man med ny utrustning.
Valfriheten är stor och det finns hur mycket som helst att göra. Särskilt kul är de galna specialloppen, med en raketdriven cykel, eller med flera sporter i samma lopp. Utspridda finns också sevärdheter och stuntutmaningar, och vill man kan man bara flyga runt med sin raketdräkt.
Riders Republic är toppen, med bra grafik, massor med innehåll och ambitiösa onlinefunktioner. Det enda som förhindrar högsta betyg är att det har en hel del buggar. Till exempel kan man ramla igenom kartan på vissa platser, för mig går karaktären bakåt när man trycker framåt och spelet har kraschat ett par gånger. På det hela ändå väldigt skoj och underhållande.

PETER ÖBERG

Läs mer