söndag 28 november
Spel: Moonglow Bay

Spel: Moonglow Bay

3 november, 2021

Artikel. Många tycker fiske är avslappnande, en paus från en stressig vardag. Samma sak kan man säga om Moonglow Bay, ett gemytligt spel centrerat kring just fiske.

2021 har varit de mysiga spelens år. Det vimlar av gemytliga, stressfria och gulliga spel där man som boende i ett litet samhälle fixar med hemmet, kanske odlar eller har en butik, skaffar vänner och är med om lättsamma äventyr. Moonglow Bay är ännu ett spel i denna genre som brukar betecknas ”life sim” eller livssimulator.
Spelet börjar dock inte vidare muntert, utan snarare tvärtom. Man spelar som en person vars fiskarpartner har dött, och det lilla fiskesamhälle man bor i är på dekis. När den vuxna dottern dyker upp är det dock dags att rycka upp sig, och man inleder en ny karriär som fiskare, kock och stadsuppfräschare.
Tiden spenderas i fiskebåten där man åker runt och fiskar, i köket hemma där man tillagar fiskrelaterade maträtter som man sedan säljer, och pratande med folk i stan som behöver hjälp med det ena eller andra. Med pengarna man tjänar köper man nya grejer och hjälper till att fräscha upp stan.
Spelets kantiga voxelgrafik är charmig, precis som spelet i stort. Det är ombonat och lugnt men ändå engagerande. Dock inte helt problemfritt tekniskt, till exempel kan ens karaktär fastna i miljön varpå man måste starta om spelet, och då gäller det att man har sparat. Allt som allt ändå en väldigt trevlig upplevelse, och plus för att man kan vara två som spelar samtidigt.

PETER ÖBERG

Läs mer