söndag 28 november
Spel: Bloody Rally Show

Spel: Bloody Rally Show

3 november, 2021

Artikel. Klassisk racing med bilen sedd ovanifrån, men med en blodig inramning och en del originella inslag. Här är Bloody Rally Show.

Några decennier in i framtiden väcks en rallyförare upp från kryosömnen och tvingas delta i våldsamma rallytävlingar vilka utgör denna tids tv-sända underhållning och som tillhandahålls av ett hänsynslöst storbolag. Detta är upplägget i Bloody Rally Show, ett racingspel i klassisk kameran placerad ovanifrån-stil. Spelet bjuder på ett ambitiöst berättelseläge där varje omgång består av några lopp varav det avslutande är ett speciallopp där man ska utföra någon tjänst åt företagsledarskurken (som att oskadliggöra någon eller aldrig släppa gasen). Mellan loppen kan man uppgradera bilen eller köpa en bättre kärra, om man har råd. På vissa banor har man vapen som man kan skjuta motståndare med, och så kan man köra på åskådare vilket kan ge en fartskjuts. En speciell grej är att spelet skryter med att ha ett ”oändligt” antal banor genom att det blandas mellan handskapade och slumpmässigt genererade sådana. Det finns också ett ”battle”-läge där man på arenor bara ska skjuta de andra bilarna.
Själva racingen är riktigt bra med fin körkänsla och bra kontroller. Grafiken är inte supersnygg men flyter på bra. Där spelet brister är krångliga menyer och ett inte alltid särskilt pedagogiskt upplägg. Till exempel kunde varken jag eller min medspelare klura ut hur man gör för att spela på delad skärm, något som ska gå enligt spelbeskrivningen.

PETER ÖBERG

Läs mer