söndag 28 november
Trendig bildesign

Trendig bildesign

20 oktober, 2021

Artikel. Bil & Bostad spanar in trender inom bilar och design – allt från biltyper till mer specifika detaljer. Denna vecka handlar det om mjuka linjer och en färg som blivit vanligare.

Mjuk och rund
Skarpa veck, kanter och linjer har varit en trend inom bildesign de senaste åren. Men nu ser vi också det motsatta: mjuka, runda och mer avskalade former, inte minst bland elektriska fordon och då särskilt suvar och crossovermodeller. Exempelvis kan man se detta hos Mercedes-Benz och Volkswagens särskilda varumärken för elfordon, EQ respektive ID. Överlag är många elektriska bilar mjukare i formerna än motsvarande ”traditionella” modeller; med böljande, droppformsliknande former, rena sidor, rundade strålkastare och så vidare istället för skarpa linjer och karossveck.

Mörkblålila
Lila är en färg som aldrig varit särskilt vanlig i bilvärlden, men bland nya bilar ser vi nu faktiskt en del lila. Ofta rör det sig om mörkblått med lila toner, men även ”renare” lila, ofta i mörkare
nyanser, förekommer.

Läs mer