torsdag 27 januari
Spel: Rolling Adventure

Spel: Rolling Adventure

13 oktober, 2021

Artikel. I Rolling Adventure blandas plattformshoppande med bilkörning. Bil & Bostad testar ett utmanande men välgjort spel.

Rolling Adventure är ett plattforms-
racingspel där man kör och hoppar med sin monstertruck på sidscrollande banor ... men med en twist. Bilen befinner sig nämligen på ett rullband där banan rullar upp framför en, och det gäller inte bara att klara av hindren utan också att hålla ett lagom tempo så att bilen inte faller av bandet.
Personligen är jag inte mycket för svåra spel då jag mest blir frustrerad när det ställs (för mig för) höga krav på koordination, timing och minne. Och till kategorin svåra spel hör definitivt Rolling Adventure. Jag började få allvarliga problem redan på bana tre (av trettio), men kämpade på och det började gå bättre. Trots utmaningen är det ändå lätt att uppskatta detta spel. Det har en en tydlig och originell idé som är väl genomförd och kontroller och grafik är det inget fel på. Det är ett sånt där spel som är lätt att spela men svårt att bemästra.
Det är dock ett ganska litet spel, vilket det hyfsat låga priset avslöjar. Man får de här 30 banorna, men inte mycket mer. Det finns till exempel inget flerspelarläge eller en mängd olika fordon eller spellägen att välja mellan. Det man kan göra som kan förlänga speltiden är att är att samla de stjärnor och skruvar som finns utspridda på banorna.

PETER ÖBERG

Läs mer