söndag 14 augusti
Spel: Hot Wheels Unleashed

Spel: Hot Wheels Unleashed

6 oktober, 2021

Artikel. Bilarna må vara små, men spelglädjen är desto större. Bil & Bostad testar Hot Wheels Unleashed och kör bilar på orangea vägar i hiskelig fart.

Hot Wheels-bilarna är inte bara populära som leksaker (och samlarobjekt) utan också flitigt förekommande i spelvärlden. Senaste spelet med bilarna i huvudrollen är det färgglada och fartfyllda Hot Wheels Unleashed.
Spelet inleds att man tilldelas ett par bilar (av drygt 60 stycken totalt), och sedan kan man ge sig i kast med det huvudsakliga spelläget City Rumble, köra mot andra på delad skärm eller online, eller bygga egna banor. Genom att klara banorna i City Rumble låser man upp nya banor och bilar. Det finns också en shop där man köpa bilar med pengar man tjänar in.
Grafiken är snygg med bra flyt, fina miljöer och väl återskapade bilar i samma skala som i verkligheten. Körmässigt påminner spelet om ett snabbare kartracingspel fast med mer realistisk bilfysik – lite som en blandning av Sonic Racing-spelen, Forza Horizon 3 Hot Wheels och Trackmania. Kontrollerna är enkla och baserade kring att drifta för att bygga upp boost, men en utmaning är att hitta en bra position inför hopp och ojämnheter för att undvika att hamna utanför banan och tappa tid.
Spelet är inte revolutionerande på något sätt och kontrollerna i banbyggaren fungerar inte smärtfritt, men i det hela är detta välgjort och innehållsrikt med en massa roliga banor och skoj racing.

PETER ÖBERG

Läs mer