onsdag 27 oktober
Trendig bildesign

Trendig bildesign

29 september, 2021

Artikel. Bil & Bostad fortsätter spana in trender inom bilar och design – allt från biltyper till mer specifika detaljer. Denna vecka handlar det om fälgar och bilar utan vindrutor.

Snurriga fälgar
Det känns som att alla bilmärken har sin egen variant av femekrade skovelhjulsaktiga assymetriska fälgar just nu.

Vart tog vindrutan vägen?
Speedster är ett lite luddigt begrepp inom bilvärlden. Det kan användas synonymt med roadster med vilket brukar avses en liten, sportig cabriolet, eller så kan det vara en bil med varken tak eller vindruta. Speedstern i den senare betydelsen har de senaste decennierna inte varit någon särskilt frekvent förekommande karosstyp, med undantag för vissa bilar som är avsedda för banracing. På senare tid har dock några stora sportbilsmärken lanserat speedsters. Vinden i håret – en ny trend?

Läs mer