onsdag 27 oktober
Spel: Embr

Spel: Embr

29 september, 2021

Artikel. Släck bränder, rädda människor och orsaka kaos i actionfyllda Embr.

Till kategorin spel som går ut på att skapa kaos i hemmiljö kan vi addera brandbekämparspelet Embr som kombinerar samarbetsfokuset från Get Packed och Moving Out med ett förstapersonsperspektiv.
I Embr jobbar man för ett privat brandsläckningsföretag. Man tar sig an ett uppdrag i taget, men målet är inte främst att släcka bränder utan att rädda personer. Man växlar mellan en brandslang och en yxa och kan köpa bättre utrustning, en gripklo, stege och så vidare. När man hittar en person – som för övrigt ofta står obrydd mitt där det brinner och håller på med mobilen – bär (eller kastar) man denna till en samlingspunkt, och när alla är räddade har man klarat banan. Man kan också passa på att sno lite grejer när man ändå är där.
Förutom eld gäller det att passa sig för el och gasutsläpp, och som variation finns rivningsuppdrag där man ska sätta eld på hus samt lite mer pusselknepiga banor där man helskinnad ska fly ett område.
En satirisk humor genomsyrar spelet som kan spelas själv eller tillsammans med andra online – flera på delad skärm går tyvärr ej. Vad gäller det tekniska är bilduppdateringen något hackig (i alla fall Xbox One-versionen) och det finns några grafiska buggar, men på det hela förvaltar Embr sin smarta idé väl. Det finns en inbyggd stress i att röra sig i brinnande miljöer – även om de är virtuella – och detta tas till vara på för att skapa ett actionfyllt och kaotiskt spel.

PETER ÖBERG

Läs mer