onsdag 27 oktober
Spel: Titan Chaser

Spel: Titan Chaser

22 september, 2021

Artikel. Du befinner dig i en bil och har ett jobb att göra. Men det är inte vilket jobb som helst. Bil & Bostad har spelat det stämningsfulla och annorlunda Titan Chaser.

Titan Chaser inleds på ett motellrum. Man hämtar en bilnyckel i receptionen, sätter sig i bilen, och börjar jobba. Men med vad? I bilen finns knapphändiga instruktioner om att man ska köra till en viss plats, och snart börjar man förstå lite bättre vad man förväntas göra. Spelet utspelas i en värld där det finns ”titaner”, jättelika varelser, och ens jobb går ut på att leda dem från människornas områden till platser där de inte kan göra skada.
Titanerna må vara stora, men de är inte illasinnade, och spelet innehåller inget stridande eller dylikt. Den första natten lockar man en drake från en bro till en avlägsen fyr genom att tända lampor. Den andra natten stöter man på gigantiska vandrande trolliknande varelser som man styr bort genom att lysa på dem med den kraftfulla strålkastare bilen är utrustad med, och så vidare.
Spelet har en förstapersonsvy och tiden spenderas körande runt med bilen, vandrande eller med att försöka förstå vad man ska göra eller hitta dit man ska. Det är ibland väl vagt och kan vara frustrerande, men det har också en härligt mystisk atmosfär där man ensam rör sig genom mörka, dimmiga landskap i natten bara för att plötsligt se en gigantisk varelse torna upp sig utanför bilen.

PETER ÖBERG

Läs mer