söndag 26 september
Spel: Catlateral Damage: Remeowstered

Spel: Catlateral Damage: Remeowstered

15 september, 2021

Artikel. Har du någon gång drömt om att leva livet som en katt? Då kan Catlateral Damage: Remeowstered vara spelet för dig.

Catlateral Damage har några år på nacken men har nu släppts i en uppiffad version med bättre grafik och några nya inslag. Catlateral Damage: Remeowstered heter den nya versionen av denna kattsimulator, ett humoristiskt göra kaos-spel i stil med till exempel Octodad (där man är en bläckfisk som bor med en mänsklig familj), Rain on Your Parade (där man är ett moln som orsakar oreda) och Kill It with Fire (där man jagar spindlar). Likt det sistnämnda spelas spelet i förstapersonsvy och har hemmet som utgångspunkt.
Man är alltså en katt, och gör – något tillspetsat – ungefär de saker katter brukar göra: krascha saker och sova. Varje bana består av ett par rum, och målet är att ha sönder, välta eller hitta ett visst antal krukväxter, böcker, leksaker och så vidare. Ju bättre man lyckas desto snabbare låser man upp fler banor, nya katter att spela med och uppgraderingar till katten. Utmaningen ligger i att hinna utföra målen innan energin tar slut och att nå de ibland svårtillgängliga platserna. Mat och sovplatser fyller på energin, men vill man spela utan stress finns också ett ”kattlådeläge”.
Grafiken i tecknad stil är enkel men trevlig och kontrollerna fungerar fint. Mycket till handling finns inte, men som en stunds underhållning är denna kärleksfulla hyllning till våra knasiga huskatter lyckad.

PETER ÖBERG

Läs mer