söndag 26 september
Spel: Bus Simulator 21

Spel: Bus Simulator 21

15 september, 2021

Artikel. I Bus Simulator 21 tar du kontroll över busstrafiken i en stad och både kör buss och planerar bussträckor.

När man spelar Bus Simulator 21 känns den förra upplagan som kom för två år sedan som en introduktion till vad spelet nu är. Medan det förra spelet bjöd på en behaglig men inte jätteavancerad bussimulatorupplevelse är Bus Simulator 21 klart mer intrikat och en mer djupgående simulator. För den som så önskar.
I Bus Simulator 21 tar man kontrollen över busstrafiken i någon av spelets två fiktiva städer, en europeisk och en för spelet ny i USA. Grunden är att man kör buss, köper bussar och planerar rutter. Beroende på valt läge är saker mer eller mindre komplicerade: vill man främst bara köra så kan man göra det, vill man grotta ner sig i detaljer kan man göra det.
Antalet bussar i spelet har ökat till 30 stycken, baserade på verkliga bussmodeller från tio tillverkare. Nytt är också en så kallad dynamisk dag och natt-cykel, smartare trafikanter, fler utseendeinställningar för bussarna och onlinespelande tillsammans med andra. Det märks att man ansträngt sig för att skapa en komplett men samtidigt användarvänlig simulatorupplevelse. Det kan ändå, åtminstone inledningsvis, vara svårt att veta hur man gör vissa saker, och det finns också några buggar och märkligheter i spelet. Grafiken är okej, miljöerna är stora och känns levande, det finns innehåll så det räcker och blir över och att spelet är så pass anpassningsbart uppskattas.

PETER ÖBERG

Läs mer